Mamić: Dinamo je space shuttle za većinu klubova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ustvrdio je da se protiv njega i Dinama već godinama vodi specijalni rat po poznatim udbaškim metodama.

- Dvije godine pišete o inspekciji, gangsterima, lopovima, isušivanju močvare. Inspektori su bili u klubu i obavili nazor i izdali nam rješenje u kojem nam naređuju da statutom kluba propišemo načine obavještavanja javnosti o funkcioniranju kluba, a mi smo to i dosad radili, rekao je Zdravko Mamić na početku danas sazvane izvanredne konferencije za novinare koja je u cijelosti bila posvećena nalazima revizije gradskog kontrolnog ureda.

- Od 98 ljudi koji su u Skupštini Dinama, samo jedna je osoba pravomoćno kažnjena. To je gospodin Boris Vidić koji je uvjetno osuđen na 11 mjeseci. U statutu piše da u Skupštini ne smije biti čovjek koji je osuđen na najmanje šest mjeseci, ali to se ne odnosi na one koji su uvjetno osuđeni, kazao je Mamić te je napomenuo da će se skupština Dinama održati za 60 dana do kada će izmijeniti svi sporni članci.

- Dobili smo dvije kazne od revizije, i to zato što smo zakasnili predati dva rješenja, a to smo uredno platili, rekao je Mamić i naglasio da je Dinamo vlastitim novcem uredio stadion koji je gradska imovina i u koji su uložili više od 13 milijuna eura.

- Punimo gradski i državni proračun s više od 25 milijuna kuna. Ali svaki dan smo nesretniji i nesretniji, rekao je Mamić koji se osvrnuo i na rad bivših uprava Dinama.

- Znate onu priču da Dinamo u bivšoj Jugoslaviji nije smio biti prvak 25 godina. To je laž, to je najveći falsifikat u povijesti ovog kluba. Nisu bili prvaci jer su bili nesposobni. Da je sada Jugoslavija, tvrdim da bih bio 30 puta prvak zaredom, kazao je Mamić koji se osvrnuo i na vaučere za gostujuće navijače.

- Nisu to mjere Dinama, Hajduka i Rijeke, to je Vlada RH donijela i mi to moramo provoditi. Ne izričemo mi zabrane, ne proizvodimo spiskove, ali moramo provoditi zakone koje je donijela Vlada, zaključio je Mamić te je napomenuo da je Dinamo unatoč svemu "space shuttle za većinu klubova, i to ne samo onih u Hrvatskoj". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter