Mame i bebe nocu se smrzavaju u rodilištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još prije dva tjedna nekolicina mama koje su s malom djecom boravile u zgradi rodilišta pulske Opce bolnice, bilo na pedijatriji, gdje borave najmladi pacijenti, bilo na odjelu babinjaca, gdje su smještene novopecene mame sa svojim prinovama, požalila se na nedovoljnu grijanost soba.

Kako su nam rekle, grije se tek po sat vremena ujutro i navecer. Iako razloge nisu znale, cule su da je rijec o štednji.

- Žalosno je da se štedi na najmladima. Još za nas odrasle nekako, ali tu su mala djeca. Sreca je što je vani još relativno toplo pa tijekom dana i nije pretjerano hladno.

Medutim, prozori su nikakvi i zrak ulazi na spoju okna i prozorskog okvira jer ne brtve nikako, a drvo je "prozracno". Nocu je stvarno hladno i moramo se dobro pokriti i zabundati bebe i sebe. Toliko se prostori rashlade da mi nos bude sav leden, rekla nam je mama koja je s djetetom boravila na pedijatriji. Slicnu su pricu ispricale i one s odjela babinjaca.

Iako smo još 30. studenog poslali pitanja glasnogovorniku pulske Opce bolnice Goranu Paicu o tome zašto se zgrada rodilišta ne grije, je li rijec o štednji ili nekakvom kvaru, odgovore nismo uspjeli dobiti zbog odsutnosti ravnatelja.

Takoder, nismo uspjeli dobiti ni odgovor na možda i najvažnije pitanje - kada je u planu konacno ukljucivanje grijanja.


Podijeli: Facebook Twiter