Mamac za gledatelje: Istra 1961 sutra protiv Dinama

Zaslužio novu priliku - Slavko Blagojević (Milivoj MIJOŠEK)
Zaslužio novu priliku - Slavko Blagojević (Milivoj MIJOŠEK)

Najbolji se poznaju kad je najteže. Morat će tu tvrdnju sutra navečer na travnjaku dokazati i nogometaši Istre 1961 jer će im s druge strane stajati hrvatski prvak i vjerojatni sudionik Lige prvaka, Dinamo.

Startni raspored iz noćne more, domaći ogled s Hajdukom, gostovanje u Koprivnici i sad domaći ogled s Dinamom, dao bi mnogim trenerima razloga za kukanje, no trener Istre 1961 Igor Pamić pregrmio je dosad u mladoj fazi prvenstva brojne probleme s ozljedama pa mu tako nešto ne pada na pamet. Fokusiran je na svoju momčad, na nastojanje da iz nje sutra s početkom u 21 sat, uz obilnu pomoć navijačkog korpusa koji zacijelo neće propustiti priliku da dođe na Drosinu, izvuče maksimum.

- Igrači su na treninzima pokazali da su spremni za susret, ali morat će biti agresivniji, žešći, na sredini terena da bi anulirali Dinamovu prednost u tehnici, utvrdio je trener Istre 1961 Igor Pamić uoči sutrašnjeg dvoboja na pulskoj Bombonijeri.

Zbog izostanka Alena Pamića, Mislava Anđelkovića i Siniće Linića morat će trener Puljana dobro odvagnuti koga će priključiti Bačelić Grgiću. U konkurenciji su Jerković, Blagojević i Jugović.

- Blagojević je loše reagirao u susretu protiv Hajduka i zato sam ga morao zamijeniti, ali on jako dobro radi na treninzima, ima karakter i kvalitetu i razmišljao sam da ga ubacim već u Koprivnici. Jugovićev je problem što nije igrao proteklih šest mjeseci. Zato sam ga ubacio zadnjih 20 minuta u Koprivnici da ga čim prije vratim u ritam. Slično je i s Ahmadom Sharbinijem, ali o njemu čak razmišljam da ga od starta gurnem na teren. Na klupu će se pak vratiti Roce i oporavljeni Havojić.

Pulski će prvoligaš svakako morati postići gol Dinamu ako želi popraviti bodovni saldo. Istovremeno će obrana morati biti puno sigurnija nego što je dosad bila. Večerašnji je susret jedan od tri koji se s nestrpljenjem iščekuju u Puli, ali i cijeloj Istri. Uz gostovanje Hajduka i rivala preko Učke, Rijeke, upravo je dolazak modrih najveći mamac za gledatelje. Ne treba sumnjati da će i ovom prilikom, bez obzira na izravni prijenos na MaxTV-u Drosina biti odlično ispunjena. U takvom okruženju i igrači bolje igraju, a na pulskima je da pokažu da je koprivnička epizoda bila tek prolazna slabost uz dozu nesreće. (Roberto CAR


Podijeli: Facebook Twiter