Malvina Mileta treca na "Susretu rijeci"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinska pjesnikinja Malvina Mileta osvojila je trecu nagradu u kategoriji dijalektalne poezije na natjecaju "Susret rijeci" u Bedekovcini za pjesmu na cakavici "Stroh me je perke son ženska".

Pripada je i novcana nagrada te citanje rada na završnoj svecanosti pocetkom rujna, gdje ce biti predstavljeno i ostalih tridesetak djela koje je odabrao strucni žiri. Proširen izbor radova, pak, bit ce objavljen u zborniku.

"Susret rijeci" održan je po 40. put, a organizator, kulturološka udruga Pinta, bodovao je poetske radove na književnom jeziku, kajkavskom i cakavskom izrazu te prozne u sva tri izricaja.

- Rijec je o jednom od jacih natjecaja takve vrste pa me iznenadila radosna vijest koju mi je telefonom javio Ivo Kalinski iz žirija. Organizator mi je ponudio da moju pjesmu izvedu glumci, no jedino sama mogu labinsku cakavicu predstaviti u punom sjaju, rekla nam je Mileta. I lani je, kaže, konkurirala u Bedekovcini, no tada je, kao i godinu prije, nagradivana druga labinska pjesnikinja, Suzana Muškovic.

Mileta je, podsjetimo, posljednji uspjeh zabilježila lani u studenome, kada je bila treca na tradicionalnom jakom medunarodnom natjecaju za haiku pjesmu Kusamakuru. Odana labinskoj cakavici, ova je autorica prošle godine izdala i prvi roman na tom narjecju, "Crni snih".


Podijeli: Facebook Twiter