Malvazija tour u Villi Rosetta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obiteljski hotel i restoran Villa Rosetta u Zambratiji kraj Savudrije ugostio je proteklog tjedna Malvazija tour 2010, eno-gastronomsko putovanje u organizaciji Društva vinogradara slovenske Istre, koje je ovom prigodom prvi put, nakon Slovenije i Italije, ukljucilo i Hrvatsku.

Domacini su se svojim gostima iz triju zemalja predstavili friškim ribljim delicijama iz savudrijskog mora, zacinjenim cvjetnom solju iz Pirana, s kojima je skladno sljubljeno cak devet razlicitih malvazija poznatih ovdašnjih vinara Degrassija i Coronice te MonteMora i Montisa sa slovenske strane.

Na meniju bez granica našli su se pate od lista i riblja ikra popraceni Degrassijevom Bomarchese 2008 i MonteMoro 2008, «Sirova Savudrija» - tris školjki, brancina uz Degrassijevu Bomarchese 2009 i Montis 2009, zatim tjestenina s ribom i pomidorima, uz koju su odlicno pasale Coronica 2008 i Montis 2008.



Glavno je jelo bio file brancina u umaku od istarske malvazije s palentom i maslinovim uljem, poslužen s Gran Malvazijom Coronica 2008  i MonteMoro 2007, dok je uz «slatko iznenadenje» - sladolednu torticu s narancom i zavajonom od malvazije išla Selection Degrassi 2009.

Ova vinsko–kulinarska vecer, rezultat lijepe prekogranicne suradnje, dokazala je jedinstvo prostora na kojemu raste kraljica istarskih sorti grožda – malvazija. Malvazija tour 2010. završit ce krajem ožujka, dvodnevnim festivalom malvazija – Žlahtni okusi Mediterana u Izoli.


Podijeli: Facebook Twiter