Malvazija Festigia 2010. osvojila nagradu Golden Star

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vino Malvazija Festigia 2010. Vina Laguna ostvarilo je znacajan uspjeh osvojivši nagradu Golden Star u talijanskom vinskom vodicu Vinibuoni d'Italia 2012.

Vinibuoni d'Italia je jedinstveni i medunarodni vinski vodic koji prezentira samo proizvodace vina od autohtonih sorti, odnosno sorti koje se na nekom podrucju neprekidno uzgajaju najmanje 300 godina.

Istarski su proizvodaci vina uvršteni u ovaj vodic s obzirom na povijesnu povezanost Istre s Italijom, a vina je ocjenjivalo 80 degustatora koji su bili podijeljeni u 21 komisiju.

Vina Laguna su prvi put bila uvrštena u ovaj vodic 2011. godine i to s muškatom ružom iz berbe 2008., kada je bilo opisano kao "vino koje se ne smije propustiti".

U ovogodišnjem vodicu i ocjenjivanju testirana su ukupno 32 uzorka vina istarske malvazije raznih istarskih proizvodaca.

Malvazija Festigia 2010. vino je koje je ovom prilikom dobilo nagradu Golden Star koja se dodjeljuje vinima koje odlikuju elegancija, finoca, harmonicnost, kvaliteta i poseban izražaj sorte i teritorija.

Dodatno u prilog izvrsnosti ovog vina ide i cinjenica da je nominirano i za najprestižniju nagradu vodica Vinibuoni d'Italia pod nazivom Corona (kruna).

Vino Malvazija Festigia 2010. je vrhunsko suho vino koje krasi svjetložuckasta boja sa zelenkastim odsjajem, intenzivnog je mirisa, vocno-cvjetnog karaktera s notom mineralnosti. Vino je svježe, elegantno, okruglo, harmonicno i vrlo skladno. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter