Malonogometno igralište s četiri reflektora

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Želim se zahvaliti mještanima Kukurini koji su bili ustrajni u realizaciji ovog projekta, a posebno Otaviju i Tonetu Baćcu te Frani Fonoviću koji su darovali svoju zemlju i time olakšali realizaciju izgradnje, doprinijeli radu za opće dobro i u korist svih mještana. S obzirom na to da se Kukurini šire te ima puno djece i mladih, ovakav objekt bio je itekako potreban. Želim se zahvaliti i projektantu, izvođačima radova i svim kooperantima na dobro izvedenim radovima, rekao je pred mnoštvom okupljenih mještana načelnik općine Pićan Ivan Franković na subotnjem svečanom otvaranju malonogometnog igrališta, investicije vrijedne 700 tisuća kuna.

Igralište je blagoslovio velečasni Antun Kurelović, a potom su svečanu vrpcu prerezali najstariji mještanin Kukurini, 90-godišnji Anton Tone Baćac, njegov praunuk i najmlađi mještanin petomjesečni Tedi Baćac i načelnik Franković koji je izveo i prvi uspješan udarac na gol. Općinsko je vijeće sredinom prošle godine izglasalo odluku o izgradnji igrališta, a u zacrtanom roku ono se i izgradilo. Opremljeno je potrebnom opremom, ograđeno mrežom sa svih strana, a noću će ga osvjetljavati četiri velika reflektora. Nevenko Baćac, predsjednik lokalnih obrtnika, kaže da će se igralište održavati svakodnevno, koristiti ga mogu svi građani, a osim sportskih, na njemu se mogu održavati i ostale manifestacije.

- Veseli me što se igralište izgradilo jer u Kukrinima ima puno mladih, a neki novi ljudi se naseljavaju u naše mjesto. To je investicija upravo za njih a time se potiče zdrav život i druženje, čega danas, nažalost, baš i nema napretek, rekao je Baćac.

Pročitana je i čestitka župana Valtera Flege, koji se ispričao što zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao biti i osobno prisutan na otvorenju te se zahvalio općinskoj upravi i mještanima na uspješnoj suradnji i zaželio da se ona i dalje nastavi. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter