Malonogometni turnir: Pobijedila ekipa Grada Pule

Malonogometni turnir protiv ovisnosti (N. LAZAREVIĆ)
Malonogometni turnir protiv ovisnosti (N. LAZAREVIĆ)

U dvorani Doma ''Mate Parlov'' održan je malonogometni turnir na kojem su sudjelovale ekipe policije, Grada Pule i medija, a pobjedu su odnio Grad.

S obzirom da je naglašeno da rezultati nisu bitni te su svi koji su sudjelovali pobjednici, sve je ekipe dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci nagradila nogometnim loptama uz riječi da je bit turnira poslati poruku mladima da se bave sportom i korisno iskoriste slobodno vrijeme.

Nogometni turnir, s ciljem promocije sporta i zdravih aktivnosti kao alternativa svim oblicima ovisnosti, prvi se puta održao u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a u sklopu kampanje "Bježi, Via" kao zajednička aktivnost Istarske županije, Grada Pule, Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule i Policijske uprave istarske.

U prvih devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave istarske evidentirano je 209 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droge te 873 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Droga je zalijenjena u 1.046 slučajeva, kod 959 osoba. Policija iz godine u godinu bilježi sve veći broj zapljena sintetičkih droga, odnosno amfetamina, a kada je riječ o broju ovisnika, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, broj ovisnika u Istri već neko vrijeme stagnira, dok onih o heroinu opada. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter