Malonogometni pobjednik Toledo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trijumfom "Toleda Pizzerije Jupiter" okoncan je malonogometni turnir koji se u sklopu prvih memorijalnih susreta "Mate Parlov 2010" odigrao u petak u pulskom Domu sportova.

Premda je bilo najavljeno da ce na turniru nastupiti cetiri momcadi, u posljednji je trenutak knjiga spala na tri slova, jer se nisu pojavili hakleri "Mate bara", pa su stoga tri preostale momcadi po "futsal" pravilima razigravale svaka sa svakom.

Krenulo je susretom izmedu MNK "Šijane" i MNK "Nozi bara" u kojem su Šijanci do odmora vodili s 3:0, da bi u nastavku uskoro poduplali svoju prednost.

Uslijedio je potom puno neizvjesniji dvoboj izmedu "Toledo Pizzerije Jupiter" i MNK "Šijane". Do odmora je "Toledo"  došao u minimalno vodstvo, a kad je ono u nastavku povecano da dva pogotka razlike pobjednik se vec polako nazirao.

Ovakvim ishodom "Toledu" je za naslov u posljednjem susretu bio dovoljan i remi, Šijanci su navijali za minimalnu pobjedu "Nozi bara" kojima je pak za konacno slavlje trebao trijumf s tri pogotka razlike. "Toledo" je bolje ušao u susret i zahvaljujuci pogocima Strineke i Ostovica poveo s 1:0 i 2:1, dok je za "Nozi bar" precizan bio Reka. No, u završnici prvog dijela budi se Šafradin cija dva uzastopna pogotka do odmora donose minimalnu prednost "Nozi baru". Pocetkom nastavka Valcic vraca stvari na pocetak, nakon cega "Nozi bar" preuzima rizik i bez vratara krece na sve ili ništa. To im se uskoro "obilo o glavu" kad su im mrežu zatresli Josip Mavric i Strineka, i sve što su do kraja uspjeli je smanjiti poraz trecim pogotkom Šafradina.

Pobjednicka momcad nastupila je u sastavu: Posavac, Sandic, A. Mavric, Ostovic, Hoxha, J. Mavric, Valcic, Strineka i Blaškovic, a po okoncanju turnira pehare i medalje svim sudionicima podijelili su nekadašnji nogometaši pulskog "Staklara" koji su davne 1978. godine skupa s Mate Parlovom nastupali za ovaj pulski klub. U pauzi izmedu utakmica snage su odmjerile dvije momcadi djecaka "Istre 1961" (U-11).


Podijeli: Facebook Twiter