Malonogometna liga Pule: Naslov haklerima Premanture

Slavljenici - hakleri Premanture
Slavljenici - hakleri Premanture

Hakleri Premanture pobjednici su Prve pulske malonogometne lige, a njihov prvi topnik Alen Peršić s 24 postignuta gola ponio je naslov najboljeg strijelca. Pokupili su tako Premanturci vrhnje u nikad uzbudljivijoj završnici sezone u kojoj su slavili zahvaljujući više postignutih golova od najvećih konkurenata Jaša, dok je Peršić priznanje za najboljeg strijelca osvojio s jednim postignutim golom više od Tedija Husarića, člana Starog grada.

U posljednje kolo Premantura i Jaši ušli su bodovno poravnati, a ista je situacija bili i u međusobnim susretima, jer je svaka momčad upisala po jednu pobjedu, a gol-razlika bila je 3:3 te se znalo da će u slučaju pobjeda i jednih i drugih o prvaku odlučivati ukupna gol-razlika. Tu su u prednosti bili Jaši koji su imali "plus 17" naspram "plus 13" Premanture, ali i težeg protivnika u zadnjem kolu. Imali su Jaši i jasnu situaciju pred sobom te im je nakon što su Premanturci dobili Limpress 6:1 za naslov u posljednjoj utakmici sezone trebala pobjeda od dva gola razlike. Međutim, premda su uspjeli upisati osmi uzastopni trijumf, konačnih 4:3 protiv Šijanaca nije im bilo dovoljno i Premantura je zahvaljujući gol razlici-69:51, naspram 45:27 Jaša, stigla do naslova.

- Scenarij nije mogao biti bolji, kao iz holivudskih filmova, premda nam nije bilo lako s tribina gledati razvoj situacije na parketu - priznao je Premanturac Alen Peršić, najbolji strijelac lige. - Jaši su poveli s 2:0 i to im je bilo dovoljno za naslov, no onda su se Šijanci uspjeli vratiti i poravnati, čemu se stvarno nismo nadali. Njima ova utakmica ništa nije značila, no odigrali su fer i pošteno do kraja. Svaka im čast.

Tako su Premanturci na kraju slavili, što se teško moglo očekivati nakon što su u prvom dijelu sezone upisali čak četiri poraza. No, nakon "okreta oko bove" zaigrali su kao preporođeni, u devet kola upisali osam pobjeda i jedan remi te u foto finišu prvi presjekli ciljnu vrpcu.

Za razliku od Prve lige, kod veterana završnica nije ni približno donijela toliko uzbuđenja. Haklerima Tubusa za potvrdu naslova trebao je bod iz dvije preostale utakmice, oni su osvojili svih šest i slavili ispred Betovena i Uljanik Orfeja. Uz pehar za najbolju veteransku momčad, u redovima Tubusa završio je i onaj za najboljeg strijelca, koji je zahvaljujući 16 postignutih golova prisvojio Filian Fabris. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter