Malomišcanska loptanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugogodišnje rivalstvo dvojice dužnosnika u Svetom Lovrecu ima novi nastavak - donedavni IDS-ov nacelnik Branko Zgrablic podnio je kaznenu prijavu protiv aktualnog SDP-ovog donacelnika Milana Žužica zbog sumnje na financijske nepravilnosti u lokalnom nogometnom klubu, zbog kojeg se više godina prepucavaju, i ciji su obojica svojedobno bili predsjednici.

Iako je policija na naš upit dostavila samo inicijale, iz teksta je razvidno da su posrijedi upravo Žužic i Zgrablic, politicki oponenti koji su se u prethodnim mandatima, tada u obrnutim odnosima moci, razilazili u gotovo svim pitanjima kojih su se dotakli.

Policijski službenici porecke policijske postaje provode izvide u cilju provjere vjerodostojnosti navoda iz kaznene prijave koju je bivši nacelnik Opcine Sv. Lovrec B. Z. podnio protiv bivšeg predsjednika NK-a «Sv. Lovrec» M. Ž. zbog sumnje u nezakonitost prilikom raspolaganja novcanim sredstvima tog nogometnog kluba. Po okoncanju izvida o utvrdenom ce se izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo, navela je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic.

Previranja oko nogometnog kluba, koji se natjece u najnižoj od svih liga i oduvijek jedva spaja kraj s krajem, pocela su prije više od tri godine, kada je s cela tog kluba opozvan Zgrablic, a na njegovo mjesto izabran Žužic. Problemi su se produbili pocetkom 2009., kada su zbog krize opcinskog proracuna skresane uplate svim udrugama. (Piše Martina DODIC)

OPŠIRNIJE O OVOM SPORU MOŽETE CITATI U UTORAK U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter