Maloljetnik po krovovima bježao od policije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je pulskoj policiji u petak oko 23.40 sati dojavljeno da je u trgovini Puljanke u Švalbinoj ulici u tijeku provala, policajci su uocili provalnika kako bježi po krovovima zgrade u Fontickoj ulici, Trgu 1. svibnja i Flanatickoj.

Ubrzo je okruženo cijelo podrucje, a provalnik je uspio preko krova uci u obližnju trgovinu Brionke. Iako ga je policija pozvala da se preda, lopov je izašao iz trgovine i nastavio bježati te je ušao u poslovno-stambenu zgradu u Flanatickoj ulici na broju 8 razbivši staklo na ulaznim vratima. Tamo ga je policija uspjela zaustaviti, ali ne i primiriti.

Utvrdeno je da se radi o 15-godišnjaku iz Pule, šticeniku Doma za odgoj djece i mladeži. Petnaestogodišnjak se prilikom razbijanja stakla ozlijedio, a prijetio je da ce jedan komad stakla i progutati.

Policija mu je uspjela vezati ruke, a buduci je nastavio divljati, vezane su mu i noge. Rabijatni mladic odveden je na Odjel psihijatrije u pulskoj bolnici, a drugog dana ispitan je u policiji u nazocnosti odgajateljice Doma za odgoj djece i mladeži iz Pule.

Policija je utvrdila da je pocinio dvije provale u dvije trgovine iz kojih medutim nije uspio ništa ukrasti. Inace, petnaestogodišnjak je višekratno prijavljivan za kaznena djela imovinskog karaktera, a iza sebe ima 60-ak prijava.


Podijeli: Facebook Twiter