Maloljetnik palio požare upaljačem i povećalom


Zbog namjernog izazivanja čak šest požara s velikom materijalnom štetom, kninska policija kazneno je prijavila jednog maloljetnika, priopćeno je u petak iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Sumnjiče ga da je od 11. srpnja do uhićenja u utorak navečer, 22. kolovoza, u mjestu Žagrović kod Knina u pet navrata upaljačem palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru, a na dan uhićenja zapalio je požar koristeći povećalo, hvatajući sunčevu zraku. 

Tako izazvanim požarima prijetila je opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera, rekli su u policiji nakon kriminalističkog istraživanja.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13,30 sati, nakon što je već izazvao požar u Žagroviću, na predjelu Buline, opet zapalio vatru nakon što je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor.

Oko 16,30 sati toga dana, 11. srpnja, na suprotnoj strani između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem je zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru. Taj požar je ugašen tek 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma  šteta nastala tom prilikom procijenjena je na oko jedan milijun i 309 tisuća kuna, doznaje se u policiji.

Šibensko-kninska policija je maloljetnika prijavila za ukupno šest kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

 Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predali su ga pritvorskom nadzorniku te će maloljetnik tijekom dana biti ispitan kod sutkinje za mladež Općinskog suda u Šibeniku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter