Maloljetnici u pratnji roditelja bacali petarde pa izazvali požare

Ilustracija (Davor Pongracic / CROPIX)
Ilustracija (Davor Pongracic / CROPIX)

Istarska policija u srijedu je zabilježila tri požara koja su u Pazinu, sv. Petru u Šumi i Buzetu izazvani petardama prvog razreda što su ih maloljetnici bacali u nazočnosti roditelja, dok je u Peroju nepoznati počinitelj ubacio petardu u poštanski sandučić koji je potpuno uništen.

U Pazinu je oko 14 sati u Ulici Prilaz Kaštelu, maloljetnik u društvu roditelja bacio petardu prvog razreda pri čemu se zapalila suha trava. Požar su ugasili pazinski vatrogasci. Dvadesetak minuta kasnije policija je zaprimila dojavu o požaru trave u Svetom Petru u Šumi kojeg je također bacanjem petardi u društvu roditelja izazvao maloljetnik. Požar su sami ugasili pa nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

U Buzetu su pak oko 18.40 sati, u Riječkoj ulici, dvojica maloljetnika uz prisutnost roditelja bacala petarde prvog razreda, nakon čega su se svi udaljili. Po dolasku kući, uočili su plamen te pozvali vatrogasce koji su ugasili požar u 20.35 sati. Prema izvješću Centra 112 na padini staroga grada u Buzetu izgorjelo je oko četiri tisuće četvornih metara trave i niskog raslinja.

U Peroju je pak ujutro, oko 9.20 sati, nepoznati počinitelj ubacio petardu u poštanski sandučić 68-godišnjakinje iz Peroja. Sandučić je potpuno uništen a 68-godišnjakinja je oštećena za nekoliko stotina kuna. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

O svim navedenim događajima policija će zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnijeti izvješće Inspektoratu unutarnjih poslova PU istarske. (M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter