Malo sna i skok u boje


Vodnjanska modna dizajnerica Antonela Gregorović ljeto je okončala revijama izvan Istre, predstavivši tijekom protekla dva vikenda u Rijeci svoje najnovije kolekcije "Jump Into Colors" i "4 Hours".

Tako je posljednjeg vikenda u kolovozu Antonela po treći put bila gost Riječkih stepenica, modne revije koja se već osam godina održava u centru grada pored hotela "Bonavia", gdje je predstavila kolekciju "4 Hours". Sam naziv kolekcije nastao je iz šale s obzirom da je spavala četiri sata kako bi kolekcija bila gotova na vrijeme. Ako pritom uzmemo u obzir konstataciju Aldousa Huxleyja da nedostatak sna i pomanjkanje vitamina potiče kreativnost, izgleda da je Antonelina kolekcija potvrdila njegovu tezu. Kolekcija je to svečanih haljina kojom dominiraju bež i crna boja, a za njihovu izradu koristila je brokat, tkaninu izvezenu perlicama te svilu koja je ručno plisirana. Upravo su minuciozan i gotovo filigranski rad, vidljiv u plisiranim detaljima koje daje volumen i formu, neizostavan  dio njezinih ženstvenih kreacija i svojevrsni Antonelin zanatski trade mark.

Osim toga, samo tjedan prije Riječkih stepenica s kolekcijom "Jump Into Colors" vodnjanska se dizajnerica predstavila na Trsatskoj gradini, na prvi puta održanom modnom događaju "City 45 20". Nastavak je to ljetne kolekcije pune kolorita u kojoj prevladavaju unikatni kombinezoni i haljinice elastičnih materijala. Okosnica kolekcije su krojevi na preklop sa stilskim citatima inspirirani kultnim wrap dressom Diane von Fürstenberg koja je prigodna za dnevne, ali i večernje varijante. Malo sna i puno boja okončali su Antonelino modno ljeto. (Lara BAGAR, foto: Hrvoje Saršon photography / La Vie photo studio)


Podijeli: Facebook Twiter