Malo rimsko kazalište - smece i staklo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plasticne caše, staklene boce i krhotine, papiri, najlonske vrecice - otpad je koji docekuje posjetitelje Malog rimskog kazališta, još jednog dragocjenog bisera antickih vremena što ga koliko-toliko održavaju djelatnici Arheološkog muzeja Istre unatoc tome što za to nisu zaduženi.

Nedavno smo pisali o nedolicnom stanju Agripinine kuce i prilaza mozaiku s motivom kažnjavanja Dirke, o kojima takoder skrbe djelatnici AMI-ja, iako to ne apada njihovu domenu. Tada je na vidjelo izašao problem koji bi trebao biti riješen unutar zidova komunalne palace, a na koji nam je vec ukazao ravnatelj AMI-ja Darko Komšo.

- S Gradom je potrebno dogovoriti tko ce o cemu brinuti, a do tada cemo to raditi mi bez obzira na to je li neki spomenik u našem vlasništvu ili nije. Vec godinama cistimo podrucja na kojima se nalaze spomenici jer to nam je moralna obveza, ali nismo, poput Herculanee, zaduženi za cišcenje, nego za održavanje spomenika. Imamo cetvero ljudi na održavanju i zato se od nas ne može ocekivati temeljito cišcenje. Oni otprilike dvaput tjedno pokupe smece i šprice s Malog rimskog kazališta, dok okoliš muzeja ciste svakodnevno. Problem predstavljaju mladi koji se ondje skupljaju cetvrtkom prije i nakon Student-partyja u Uljaniku, rekao je Komšo.


Podijeli: Facebook Twiter