Malo novog da oživi stare krpice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vrijeme krize treba manje ili više stezati remen pa su modne krpice medu prvima na meti štednje. No, to ne znaci da necete uspjeti biti moderne. Sada je pravo vrijeme da pokažete modni ukus, da se snadete spajajuci manje ili više brendiranu odjecu iz ormara s modnim dodacima koje možete kupiti po šoping centrima ili štandovima na sajmovima. Prave poznavateljice mode i one s dobrim ukusom odlicno ce se snaci i zabavljati upravo na ovakav nacin smišljajuci svoje nove-stare modne eskapade. Uostalom, krpice s potpisom od glave do pete su bez veze osim ako volite uniformiranost, a bit mode sigurno nije u tome da sve izgledamo isto.
Malo bi vam moglo pomoci i pretraživanje tavana i ormara starijih ukucana i rodaka. Pokoja razigrana majica, bluza ili košulja unijet ce dašak svježine u vašu staru odjecu. Prugaste majice ce vam uvijek dobro doci. Pruge mogu biti raznih širina i boja, a zanimljivo je i kada boje idu od svijetle prema tamnijoj. Takva malo duža majica može biti izvrsna zamjena za haljinu. U toj haljini-majici možete na plažu. Za opuštenije varijante, nosite je na kratke hlacice, a za one ozbiljnije na duge uske hlace.

Bijela majica s natpisom ili nekim zanimljivim motivom (što možete i personalizirati) ce vam uvijek trebati. Malo domace radinosti, odnosno farbanja i oslikavanja, i imat cete unikatnu odjecu.Poneku košulju možete posuditi i iz njegovog ormara. Muška košulja zasukanih rukava, ali uredno uvucena u hlace neka dobije ženski štih sa štiklama i niskom ogrlica oko vrata. Poslužite se i kravatom - ona može biti zamjena za šal ili pojas, ili je pak možete zataknuti u džepic sakoa umjesto maramice.
Investirajte u one tako slatke male pamucne košuljice s kratkim puf rukavima u pastelnim bojama koje se mogu nositi na sve. Ili, ako su vam draže tunike, onda u njih. Ima ih svakakvih, a i etno je moderan, pri cemu modni kreatori inspiraciju nalaze u raznim kulturama sa svih meridijana i paralela. Tako možete ujedno i (barem) na modno putovanje svijetom.

Prilicno jeftino možete proci i ako kupite špagerice koje ce biti melem za vaše umorne noge, posebno nakon štikli. Osim u omiljenim tenisicama, ponekad prošetajte i u balerinkama. Na zaboravite da ih nose i poznate face iz glumackog svijeta, ali i prva dama Francuske. Torba ne mora biti kožna, vec ce sasvim lijepo izgledati i neka od platna ili pravi ceker koji vam može biti vjerni pratitelj od jutra od mraka. Moderne su i rese pa ako ste baš naumile kupiti novu torbu ili sandale neka imaju rese. Nakit, i to onaj drveni ili plasticni, bit ce dovoljan za moderni touch. I šareni platneni cvijet ili buket cvijeca, ali obavezno u maksi izdanju, prikacen na staru ispranu jaknu od trapera, bit ce pravo modno iznenadenje.


Podijeli: Facebook Twiter