Malo kiše i na suhom jugu Istre?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak u Istri o ocekuje se oblacno vrijeme uz suncana razdoblja, ali i nestabilno. Povremeno je moguca pojava kiše ili lokalnih pljuskova pracenih grmljavinom. Najveca mogucnost za lokalne nestabilnosti ocekuje se u noci te u rano prijepodne.

Kiša bi konacno mogla pasti i na suhom jugu poluotoka. Puhat ce slab do umjeren jugoistocni vjetar. Jutarnje temperature zraka kretat ce se izmedu 14 i 20°C, dok ce se dnevne kretati od 24 do 28°C, prognozira IstraMet.

Za utorak se pak prognozira vrlo nestabilno vrijeme. Lokalni pljuskovi praceni grmljavinom bit ce vrlo cesta pojava na cijelom podrucju. Puhat ce umjeren, na otvorenom moru i jak jugoistocni vjetar. Temperature zraka bez vece promjene.

Nestabilno se vrijeme, prema prognozi IstraMeta ocekuje i u srijedu i cetvrtak, ali uz dulja suncana razdoblja, posebice uz obalu. Najveca vjerojatnost za pojavu tuconosnog nevremena postojat ce na Cicariji.

U petak i za vikend ipak trebalo bi doci do stabilizacije vremena. Puhat ce slabi vjetrovi uglavnom južnih smjerova, prognozira IstraMet.


Podijeli: Facebook Twiter