Mallorca: Ninčević i Župan treće nakon prvog dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prvog dana prve ovogodišnje regate Svjetskog kupa u jedrenju u španjolskoj Palma de Mallorci Enia Ninčević i Romana Župan su izvrsne treće u ženskom dvojcu, dok je Tonči Stipanović na 11. je mjestu u velikoj floti laseraša.

Zbog vrlo jakog vjetra snage oko 30 čvorova i visokih valova dio klasa u ponedjeljak nije jedrio, primjerice kvalifikacijska skupina 49era u kojoj su bili Pavle Kostov i Petar Cupać provela je cijeli dan čekajući na kopnu. 

Ninčević i Župan su u ženskom 470 s petim i trećim ulazom nakon prvog dana na viskom trećem mjestu.

- Odlično su cure danas vozile, čak su se u prvom plovu i prevrnule, a u drugom su imale i malih tehničkih poteškoća s opremom, ali unatoč tome zaista sjajan dan za njih, zadovoljan je trener Karlo Krpeljević. Povele su Britanke Weguelin/Mcyintre.

Svojim otvaranjem regate zadovoljan je i Tonči Stipanović, koji je 11. u konkurenciji 121 laseraša.

- Bilo je super, dobro sam jedrio, uz jedno prevrtanje i dodir oznake skroz sam zadovoljan rezultatima. Za prvi vjetroviti dan izvrsno, ponavljam se, ali s ovoliko kilograma koliko sad imam teško da je moglo bolje, možda malo, ali ne puno, rekao je Stipanović.

Filip Jurišić je 48., a Toma Višić 81. Na prvom mjestu je Australac Tom Burton.

Premijerni nastup nakon prelaska iz Lasera u Finn imao je Milan Vujasinović i njegov međunarodni debi bio je više nego dobar, 17. mjesto nakon prvog dana, među 70-ak kormilara.

- U prvom plovu imao sam loš start, napravio sam nekoliko grešaka, dok sam se snašao ušao sam 22. u cilj. Za drugi plov sam se bolje pripremio, vjetar je već bio na oko 25-30 čvorova. Imao sam odličan start i cijelo vrijeme sam bio u vrhu, okrenuo prvu prvu oznaku šesti i tako sam se držao cijeli plov, dok nisam malo 'zaplivao' u zadnjoj stranici niz vjetar i stigao 12. do cilja. Početnik sam u klasi, tako da sam radio i početničke greške, ali sve u svemu sam zadovoljan, kritično razmišlja Vujasinović.

U Finnu je poveo Francuz Jonatan Lobert, osvajač bronačne medalje na Olimpijskim igrama 2012.

U konkurenciji 30-ak daskaša na 18. mjestu je Luka Mratović. Regata traje do subote. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter