Mališani u pulskoj postaji prometne policije

Vrtićarci s načelnikom prometne policije Dubravkom Šlibarom
Vrtićarci s načelnikom prometne policije Dubravkom Šlibarom

Dvadesetak mališana dječjeg vrtića Šiljo posjetilo je danas Postaju prometne policije Pula u sklopu akcije "Poštujte naše znakove". Po riječima pomoćnika načelnika prometne policije Dubravka Šlibara, riječ je o prometnoj edukaciji polaznika dječjih vrtića na Puljštini.

- Dosad su kod nas bila djeca iz 50-ak vrtića s Puljštine. Riječ je o cjelogodišnjoj preventivnoj akciji, gdje se, uz druženje i zabavu, djeca prvi put susreću i upoznaju s prometnom policijom i razvijaju jedan prijateljski odnos. Istovremeno ih mi educiramo o prometu i pravilima ponašanja na cesti, što je ujedno i priprema za samostalno sudjelovanje u prometu, jer se dio njih sprema i za školu, rekao je Šlibar.

Djeca su danas razgledala opremu i tehniku koju koristi prometna policija, odgledala edukativne crtiće te u praksi vježbala prelazak preko ceste.

- Na jesen krećem u školu, a danas sam naučio kako prijeći cestu. Ako ide auto, ja čekam, a ako je crveno na semaforu i ako nema auta, ja svejedno ne smijem prelaziti cestu, rekao nam je 6-godišnji Viktor Knezović. Dodao je da je sretan što je došao u prometnu policiju u pratnji prijatelja i prijateljica, posebno Mije i Ane, a kad bude odrastao, kaže, posudit će policijski motor, ali će ga i vratiti. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter