Mališani iz vrtića Vjeverice posjetili Pula parking

Vjeverice na pauku
Vjeverice na pauku

U sjedištu Pula parkinga neobična situacija. Umjesto ljutitih vlasnika vozila koji prigovaraju na kazne za parkiranje ili premještanje njihova vozila paukom, u sjedištu igra i smijeh mališana dječjeg vrtića Vjeverica s Busolera koja su se došla upoznati s radom Pula parkinga i pauka čiji su rad pratili uvjerivši se da ne "jede" automobile, već ih samo premješta.

Kako bi ih se rano upoznalo s prometnom kulturom, uz djelatnike Pula parkinga, pojašnjenja su dobili i od djelatnika PU istarske.

- Riječ je o djeci koja će sljedeće školske godine biti samostalna u prometu kao školarci i zato smo posjetom Pula parkingu željeli malo studioznije i dublje upoznati ih s pravilima i sadržajem prometne kulture.

Već smo ranije s djecom učili kako se ponašati u prometu, a sada su imala prigodu upoznati se s pravilima parkiranja, vidjeti na djelu rad pauka pa ćemo možda uz dječju pomoć utjecati i na prometnu kulturu roditelja, pojasnila je posjet Ceca Gotovina, ravnateljica Dječjeg vrtića Vjeverica.

Djeca su za posjet Pula parkingu pripremila i poklone, osim recitiranja pjesmice, izradili sliku situacija u prometu o kojima su učili.

- Ovo nije uobičajena situacija u Pula parkingu, ali željeli bi da ona to postane, da bi djecu od malih nogu učili kako se ponaša u prometu. Vidjeli su da pauk nije životinja već kamion koji premješta nepropisno parkirana vozila da bi gradski promet bio bolji za sve nas, a posebno za djecu na putu prema vrtićima i školama, rekao je Branislav Bojanić, direktor Pula parkinga. (G. ROJNIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter