Mališani igrali uz hrvatske teniske reprezentativce

Kids day u Umagu (J. PREKALJ)
Kids day u Umagu (J. PREKALJ)

Preko šesto mališana iz obiju umaških osnovnih škola "Marije i Line" i "Galileo Galilei" okupilo se na glavnom gradskom trgu gdje se održavao Kids day druženje s tenisačima u povodu mečeva reprezentacija Hrvatske i Velike Britanije u selekcijskim utakmicama za Davis Cup koje će se ovoga vikenda igrati u Umagu.

Na druženju mališani su imali prilike iskazati se u tenisu i zaigrati sa našim tenisačima koji će braniti boje Hrvatske – Ivanom Dodigom, Bornom Čorićem, Antoniom Veićem i Mate Pavićem. Druženje je održano na nacionalni Olimpijski dan, koji je za sve mališane protekao u znaku sportskih aktivnosti. Dobrodošlicu tenisačima zaželjeli su dogradonačelnik Mauro Jurman i ravnatelji škola, nakon čega je uslijedilo druženje i igra mališana s tenisačima i dodjela nagrada – majica i loptica za najbolje.          

- Bilo je super, inače ne igram tenis, ali ovdje sam probala i svidjelo mi se, doći ću na mečeve, rekla nam je Nina Bolković iz Umaga koja je za svoju uspješnu igru, najveći broj prebačenih loptica preko mreže, nagrađena velikom tenis loptom s potpisima svih naših reprezentativaca.

Velika gužva vladala je i za autograme, pogotovo Borne Čorića koji se nedavno s juniorskog US Opena vratio s pobjedničkim peharom. Nakon druženja igrači su se vratili svojim treninzima, a djeca nastavila sa sportskim danom, ali novi susret zakazan je već za petak u 11 sati na stadionu Stella Maris gdje će se održati prva od tri selekcijske utakmice, a među navijačima bit će umaški osnovci. 

Tko će u mečevima odmjeriti snage bit će poznato u četvrtak kada će se održati ždrijebanje, a među britanskim igračima najavljen je i treći igrač svijeta i pobjednik Wimbledona Andy Murray. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter