Mališani cekaju "ležece policajce"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mališane, njih 40-ak, iz privatnog djecjeg vrtica Gloria u labinskom kvartu Streljana, smještenom uz usku, ali frekventnu cestu, u prometu cuva samo jedan obavijesni znak. Na ulazu u naselje stoji, doduše, i onaj o ogranicenju brzine, no posve je izblijedio i nije u neposrednoj blizini predškolske ustanove.

"Tko ce odgovarati ako se, ne daj bože, nešto dogodi", upitala se zastupnica Vesna Šcira Knapic na nedavnom zasjedanju labinskog vijeca tijekom razmatranja prijedloga uredenja prometa u gradu. Primijetila je, naime, da taj vrtic nije uvršten u zonu smirenog prometa, niti je ispred njega oznacen pješacki prijelaz. U Streljani, podsjetila je, nema ni nogostupa.

- Ako je to naselje prva zona u pružanju usluga, neka bude prva i kad je posrijedi sigurnost prometa, ustvrdila je Šcira Knapic.

Od Oriane Sellan, vlasnice vrtica, doznajemo da oni od gradskih vlasti vec duže traže postavljanje tzv. ležecih policajaca. Davno im je, veli, to obecano, a ove godine su obaviješteni "da se na tome radi".

Svojevremeno je, kaže, na molbu vrtica policija u Streljani kontrolirala brzinu. No, cim bi «plavci» otišli, «brzici» bi si nanovo dali oduška.

- Tražili smo i da nam se asfaltira makadamsko parkiralište pred vrticem. Povremeno ga posipaju šljunkom, više puta smo to i sami cinili, no takva su rješenja kratkog daha, zakljucuje Sellan.

Resorni gradski procelnik Ljubomir Buršic potvrdio nam je da ce tzv. vibro-trake kod Glorije biti postavljene ovoga mjeseca. Još je ranije za to dobivena suglasnost, no cekali su, veli, najavljenu sanaciju prometnice koju, kako stvari stoje, Županijska uprava za ceste ove godine nece realizirati. Ovih ce dana, po rijecima Buršica, biti ocišcen i koridor uz cestu u Streljani.


Podijeli: Facebook Twiter