Za novogodišnji party birajte hranu koja se lako jede, a ostane li viška mesa, ribe, pecenog povrca i slicnih namirnica nakon blagdana, lako ih možete iskoristiti za sendvice koji djeluju elegantno, a svi ih vole jesti.
Pršut, nasjeckane zrele smokve i rikola ili humus (namaz od miksanog slanutka i sezama) sa salatom od sojinih klica mogu poslužiti kao inspiracija za maštovite kanape-sendvice.
Umjesto kruha možete nadjenuti palacinke, jaja, minirajcice, tortille ili košarice od prhkog tijesta.
Pomiješajte meku ricottu sa sitno naribanom jabukom i mrkvom. Zacinite limunom i premažite minipalacinke, koje možete nabosti na cackalice.
Kuhane ocišcene kozice odlicne su u umaku od majoneze i kecapa.
Nadjevom premažite tortille pa umetnite nekoliko listova rikole koje izrežite na velicinu zalogaja.
Ne zaboravite ni palentu koja se reže na trokutice i zapece s nadjevom od rajcica, poprženom slaninom i parmezanom.
Ne volite li palentu, napunite mladi krumpir. Odlicno ce se spojiti i s mediteranskim umakom od sitno kosanih crnih maslina, peršinom i feta sirom.
Egzoticne umake najbolje je poslužiti u caši ili na kruhu.
Krema od graha i avokada ukusna je s lososom. Može se poslužiti u cašicama ili na kriškama prepecenoga kruha. Grah zgnjecite prešom za krumpir, a ocišceni avokado zgnjecite vilicom, dodajte grahu i zacinite limetinim sokom. Prema želji, dodajte kockice krastavca, luka i paprike.