Malim Puležanima nude se različite ljetne aktivnosti

(Arhiva)
(Arhiva)

U Komunalnoj palači okupile su se jučer udruge i institucije kako bi prezentirale koje sve programe i aktivnosti nude djeci za vrijeme ljeta kada nema nastave. Tako je predstavnica Udruge kineziologa Višnja Popović navela da su oni realizatori natjecanja Sportskih igara mladih koje su se održavale i u Puli. Pobjednici, njih osmero, idu u finale koje će se u Splitu održati u srpnju, a Popović je istaknula da predstoje još natjecanja iz ekipnih sportova.

Samuel Smailbašić iz Plivačkog kluba Arena predstavio je Dječji kamp Stoja, namijenjen djeci od 5 do 14 godina, a za svu je djecu osiguran prijevoz do kampa.

- Djeca u kampu imaju osiguranu marendu i ručak, školu plivanja, aktivnosti na moru, a kada bude pretoplo prebacit ćemo se u hlad gdje će se za djecu održavati razne kreativne, cirkuske, sportske i jezične radionice u suradnji s Teatrom Naranča, naveo je i napomenuo da kamp traje u turnusima od po pet dana i košta 470, kuna po djetetu, odnosno 420 bez prijevoza.

Košarkaški klub Stoja ove godine za djevojčice i dječake od prvog do šestog razreda organizira univerzalnu školu košarke. Treninzi će se održavati od 7. do 19. srpnja na košarkaškom igralištu Dražen Petrović do škole Stoja, a voditelj škole biti će Igor Valić.

Savez sportova Grada Pule i ove godine organizira Dječji ljetni sportski kamp na Fratarskom otoku, koji starta 30. lipnja i održavat će se u tri turnusa po dva tjedna, te je namijenjen djeci od pet do 12 godina.

Novost je ove godine ljetni kamp antičke povijesti i gladijature. Kako je naveo Damir Miloš iz Udruge Spectacula Gladiatoria, namijenjen je djeci od 9 do 13 godina i održavat će se radnim danom u dva turnusa - od 16. do 20 lipnja i od 23. do 27. lipnja. Kamp, organiziran u suradnji s Arheološkim muzejom Istre, trajat će od 9 do 13 sati i startati i završavati u Areni. Škola košta 55 kuna. Prijave i ostale informacije vezane za kamp mogu se dobiti putem e-mail adrese: [email protected]

Zajednica tehničke kulture i ove godine za mališane s područja Grada organizira razne hoby ljetne radionice tehničke kulture - od filma, preko modelarstva sve do informatičkih radionica. Održavaju se tri puta tjedno, u jutarnjim satima, a kreću od 30. lipnja. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter