Mali trikovi za veliki makeover doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljeto ulazi u vaš dom kroz otvorene prozore i nezaustavljivo pruža osjecaj vedrine i živosti. Kako biste pridonijeli osjecaju svježine i dom preodjenuli u novo, vedrije ruho poslužite se malim trikovima.

Ovako cete u svoj dom donijeti vedrinu, ne samo sebi nego i svima koji budu boravili u njemu, a zadovoljstvo kojim ce zraciti bit ce razlog više za ovaj makeover.

Jedan od prvih trikova kojima možete osvježiti životni prostor je cvijece koje ce pokrenuti sva osjetila. Primjerice, donesete li buket svježeg cvijeca u kucu, stavit cete ga u odgovarajucu vazu, smjestiti na stol na koji cete možda staviti i stolnjak u istoj boji, razgrnuti zastore kako bi cvijece dobilo više svjetla.

Puno mogu uciniti i mali trikovi poput presvucenih ukrasnih jastucica na vašem omiljenom trosjedu ili pak zamijenjene dekorativne tkanine i zavjese u svjetlije boje i lepršave teksture. Jednobojne pamucne zavjese mogu se razveseliti raznim aplikacijama i vrpcama u jarkim bojama ili romanticnim nježnim motivima.



Debele i teške prekrivace na krevetu zamijenite ljetnim prekrivacem nježnih pastelnih tonova, a na kraju po krevetu razbacajte nekoliko ukrasnih jastucica. Ljubitelji jarkih boja neka se poigraju s kontrastima, primjerice, plavom, zelenom i žutom te narancastom.

Za one spremnije na konkretnije promjene predlažemo "ubacivanje" novih komada namještaja u vec definirani prostor. Primjerice, uz jednobojnu garnituru u dnevnom boravku lijepo ce pristajati fotelja u jarkoj boji ili možda samo promijenite boju stolica iz crne i smede u crvenu, zelenu ili plavu.



Zrcalo iznad trosjeda od kojeg ce se reflektirati vanjska svjetlost takoder može pridonijeti vedrijem ugodaju u prostoriji. Zidovi se takoder mogu lijepo "nasmiješiti" ljetu pa ne samo da se mogu prebojiti nekom svijetlom pastelnom nijansom, vec se mogu ukrasiti i dizajniranim tapetama.


Podijeli: Facebook Twiter