Mali stripaši u drugom broju "Epidemije"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetni nastavak ovogodišnjeg Art & Music festivala završio je u subotu u znaku stripa kada je predstavljen drugi broj fanzina "Epidemija".

U fanzinu se nalaze stripovi 16 polaznika radionice koju je u Domu hrvatskih branitelja protekli tjedan vodio Krešimir Certic Misch. Prvi broj objavili su sredinom travnja, kada je održan prvi dio Art & Musica.

Ovaj put radionicu su pohadala pretežno djeca mladeg uzrasta, pa se neki od radova i ne mogu nazvati stripovima u pravom smislu rijeci, vec obicnim crtežima. No, pored djecackih pokušaja bavljenja stripom, našlo se i ozbiljnih radova starijih autora koji su prikazali što ih trenutno tišti.

Buduci da je dio polaznika sudjelovao na prethodnim radionicama, atmosfera je bila prilicno opuštena i lijepo su se zabavljali, a mladi su stripaši vec došli sa svojim idejama, pa ih nije trebalo puno poticati. Došli su, sjeli i crtali. Ili, kako kaže Certic, "mozgovi su radili sto na sat".

U ovom fanzinu tako su svoje radove predstavili Petra Gardijan, Viktor i Antonio Lakovic, Lukas Kostic, Nina Angeleski, Vincent Ereš, Ivan Slijepcevic, Jana Raguž, Lorna Kiza, Iris Dražic, Saša Krajnovic, Mia Maurel, Nina Matsuno, Linda Kliman, Karmen Orlic i Mateo Batel.


Podijeli: Facebook Twiter