Mali Štinjanci dobili toplu vodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Štinjanska osnovna škola, podrucna škola Osnovne škole Veli Vrh, u srijedu je dobila - toplu vodu. Bojler, i to cak dva, kako bi mališani ruke mogli bez problema prati i zimi, postavljeni su na inicijativu Mjesnog odbora Štinjan i Udruge Punta Christo, koja je donirala dio novca.

Mališani su bojlere odmah isprobali, opravši rucice i ne skrivajuci oduševljenje što ce i zimi moci prati ruke a da im ne nazebu.

Osim toplom vodom, ucenici se mogu pohvaliti i dvama stupovima javne rasvjete postavljenima u blizini škole, u sklopu programa Malih komunalnih akcija dobili su i klupu u dvorištu, a mjesni odbor ponudio im je i korištenje svojih prostorija za tjelesni odgoj buduci da škola nema dvoranu.

- Mjesni je odbor narucio dvije klime, a nakon što budu montirane, ucenici tijekom zime i lošega vremena više nece trebati odustajati od nastave tjelesnog odgoja vec ce ju moci odradivati u prostoru koji se nalazi odmah preko puta njihove škole, rekao je Dušanko Babic, predsjednik Vijeca Mjesnog odbora Štinjan.

Dodao je da novac za grijanje mjesni odbor namaknuo od najma za bankomat u njegovu prostoru pa je zapravo korist od njega dvostruka. Napomenuo je da ce se, u dogovoru s Javnom ustanovom Pula sport, dvorana opremiti potrebnim rekvizitima, poput strunjaca, kozlica, lopti.

Prema posljednjim informacijama, na podrucju Štinjana žive cak 183 mališana do sedam godina starosti koji ce svi krenuti u ovu podrucnu školu, pa su inicijative za njeno uredenje svakako dobrodošle.


Podijeli: Facebook Twiter