Mali rockeri koji vole i rap i techno


U Evanđeoskoj pentakostnoj crkvi Hosana na Verudi vježba skupina mladih glazbenika koja je oformila svoj bend. Bend se zove  B.O.G. (Božji odgovor generaciji), a sve je to, saznajemo, krenulo spontano, najprije kroz crkveni zbor, potom kako su djeca rasla uključila su i instrumente, a u zadnje dvije godine to je postao pravi sastav koji okuplja djecu od predškolskog uzrasta pa sve do sedmog razreda osnovne škole.

Za bubnjevima je Gabriel Bastijanić, na električnim gitarama Ilan Corda i Rafael Bužleta, flautistica je Elena Bužleta, klavijaturist Matej Bužleta, a glavni ženski vokal Debora Vidulin, kojima se povremeno pridružuju i drugi glazbenici, a zbor čine Samuel Bakić, Hana Vojinović, Leona Brečević, Sara Burić i Andrija Bužleta.

- Svemu smo tome pristupili na ležeran način, bez ikakvih pritisaka, da djeci ne bude stresno, nego da stvarno zavole glazbu i da kreativno i kvalitetno utroše slobodno vrijeme. Poslije je to bila više njihova inicijativa negoli naša i za djecu je to bilo nešto posve ugodno, spontano, a ne nametnuto.

Većina djece je pohađala ili i dalje pohađa glazbenu školu, a ovdje održavaju nekoliko glazbenih nastupa godišnje, vele Sabina Jurcan-Bužleta i Tina Matejčić koje su svojevrsne mentorice ovoj djeci, mladim glazbenicima.

Rekle su da su djeca sada upravo u onim godinama kada im treba usaditi prave vrijednosti, kada su poput plodne zemlje gdje se mogu sijati dobre stvari.

Rafael Bužleta veli da mu je tu super, da sviraju rock, rap i blaži rock, a bave se i techno zvukovima. Pohađa sedmi razred Osnovne škole Kaštanjer, a već pet godina nastupa u ovoj glazbenoj skupini.

- Jako volim tu svirati, pomažem mlađima, super se slažemo, nekada se malo posvađamo oko odabira repertoara, a nakon toga se još bolje slažemo. Nastojimo svi zajedno nešto izmisliti, neke nove i zanimljive skladbe, veli Rafael.

Njegova sestra Elena također ističe da voli tu nastupati te da zajedničkim snagama osmišljavaju što će izvoditi.

- Svatko se tu uklapa sa svojim instrumentom, dogovorimo se i onda sve to uskladimo, a veseli nas zajedničko sviranje, kao i druženje, veli Elena Bužleta. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter