Mali plesači oduševili i plesnu pedagoginju V. Mimicu

Treće izdanje Plesomanije okupilo 300-tinjak plesača
Treće izdanje Plesomanije okupilo 300-tinjak plesača

Mali plesači Istre slili su se proteklog vikenda u Buzet gdje je održano treće izdanje Plesomanije, županijskog natjecanja plesnih skupina za djecu uzrasta do deset godina. Njih tristotinjak podijeljenih u 26 grupa odnosno koreografija, oduševilo je brojne posjetitelje u Sportskoj dvorani, ali i stručni ocjenjivački sud iz Zagreba na čelu s poznatom koreografkinjom i plesnom pedagoginjom Vesnom Mimicom.

- U zadnje tri godine koliko dolazimo na Plesomaniju vidimo veliki napredak. Djeca su jako dobra, koreografije sve bolje i bolje. Ovo je natjecanje nama jako važno jer promičemo plesnu umjetnost i ako Istra ima ovoliko dobrih grupa, to znači da i Hrvatska ima puno dobrih grupa, izjavila je Mimica.

U kategoriji A - vrtićki uzrast, prvo mjesto osvojio je Mot08 - Twinkle Poreč, drugo mjesto talijanski vrtić Bale Le Cicalitas, a treće GK Roxanne - Leptirići iz Rovinja. U kategoriji B - prvi i drugi razredi osnovnih škola, nagradu za poseban trud djece dobile su djevojčice plesne grupe Minnie iz Bala.

U kategoriji B1 - prvi i drugi razredi osnovnih škola koje djeluju pri udrugama, prvo mjesto dijele The Spirit i Allegro iz Pazina, drugo mjesto dijele dvije porečke grupe; iz Društva "Naša djeca" - Zvjezdice i Mot08 - Simple, treće mjesto također ide u Poreč DND- Lollipop. Posebna nagrada u ovoj kategoriji dodijeljena je Roxy Dance iz Pazina, a dvije nagrade za debitantski nastup buzetskim grupama Slatkice i Zvjezdice iz Vrha.

U kategoriji C - treći i četvrti razredi osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je plesna grupa Rotonda iz Nove Vasi kod Poreča, a drugo mjesto Fly team iz Buja. U kategoriji C1 - treći i četvrti razred osnovnih škola koje djeluju pri udrugama, prvo mjesto pripalo je Sweet Dream iz Umaga, drugo mjesto Smile iz Buzeta i treće mjesto DND Poreč- Bambole.

U kategoriji E - show dance, prva nagrada pripala je Mot08 Poreč- Fame, druga nagrada DND Poreč - Zvjezdice i treća nagrada  Keka's Opatija. Plesomanija je u tri godine izrasla u pravi plesni festival zahvaljujući organizatoru Udruzi "Mali veliki mikrofon" Buzet, suorganizatorima Pučkom otvorenom učilištu "Augustin Vivoda" i Osnovnoj školi "Vazmoslav Gržalja" te pokroviteljima Istarskoj županiji i Gradu Buzetu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter