Mali pjevaci u velikoj glazbenoj misiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaest malih Istrana svoje je glasove utkalo u novi glazbeni projekt "Traži se prijatelj", istoimeni album koji je u organizaciji udruge Prijatelj za pet, savjetovališta "Luka Ritz" i buzetske udruge Mali veliki mikrofon predstavljen nedavno u zagrebackom Green Gold Centru.

Autorice projekta, CD-a na kojem se nalazi dvadeset djecjih kompozicija, devetnaest dueta i jedna zborska pjesma, rijecke glazbenice Ines Prajo i Arijana Kunštek, željele su upozoriti na porast nasilja nad djecom i medu djecom.

Poticaj za glazbenu misiju bila je smrt Luke Ritza, mladica kojeg su ubili njegovi vršnjaci, pa je sav prihod od prodanih CD-a namijenjen savjetovalištu koje nosi njegovo ime.

Pjesme su snimljene u zagrebackom studiju Apolo Tihomira Preradovica, ujedno zaslužnog i za produkciju. U duetu s poznatim glazbenim, glumackim, novinarskim imenima otpjevali su ih istarski pjevaci, clanovi udruge Mali veliki mikrofon iz Buzeta koju vodi Alan Poropat.

Kvalitetu projekta, ponosan je Poropat, prepoznala je i glazbena struka, tako je ovaj CD u izdanju Croatia Recordsa, objavljen pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti, ove godine nominiran za Porina u kategoriji najboljeg djecjeg albuma. (G. CALIC ŠVERKO)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter