Mali olimpijci odmjerili vještine na vodnjanskom terenu


U petak na Sportskom igralištu Nogometnog kluba Vodnjan održan Olimpijski festival dječjih vrtića u organizaciji vodnjanskog vrtića Petar Pan. Mališani iz tog vrtića, polaznici vrtića u Peroju i Galižani okupljeni pod nazivom Pe-Ga, te djeca vrtića Vrtuljak iz Marčane i Tratinčice iz Barbana na igralištu su se nadmetala u raznim disciplinama za plasman na finalnu smotru vrtića-pobjednika iz cijele Istre koja će se u Rovinju održati koncem svibnja.

Igre je pozdravnim govorom otvorila ravnateljica Petra Pana Daniela Vitasović-Uršić objasnivši djeci olimpijsko načelo da nije važno pobijediti već sudjelovati, nakon čega su u zrak, na opće veselje, pušteni brojni baloni.

Vještine su mališani odmjerili u nizu disciplina poput trčanju na 50 metara za djevojčice i dječake, malom nogometu za djevojčice i dječake, skoku u dalj i bacanju loptice. Sportski susret s tribina su pratili ponosni roditelji, a odvijanje male olimpijade na terenu su omogučili i brojni lokalni sportski aktivisti. Pokrovitelj susreta su Hrvatski olimpijski odbor i Grad Vodnjan. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter