Mali mikrofon, važan događaj u životu malih Buzećana


Najmlađima su tri godine, najstarijima šest i svi su ravnopravno dobili priliku stupiti na pozornicu u prepunoj dvorani Narodnog doma i obasjani svjetlima reflektora otpjevati svoju najdražu dječju pjesmu. Trinaesto izdanje Malog, malog mikrofona okupilo je četrdesetak pjevača predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića Grdelin iz Buzeta koji su ohrabreni pljeskom podrške svojih roditelja, nona i nonića, izveli dvanaest glazbenih brojeva.

Najdugovječniji istarski dječji festival za mališane od tri do šest godina, nakon zborske izvedbe "Nije lako bubamarcu", pjesmom "Zeko i potočić" otvorile su Anny Radović i Hana Perčić. Zaredali su nastupi raspjevanih dueta, terceta i kvarteta, a festival su pjesmom "Barka ljubavi" zatvorile Romana Pernić i Andrea Vivoda.

- Mali, mali mikrofon važan je događaj u životu svake male Buzećanke i malog Buzećana. Djetetu omogućava da dođe na pozornicu, uzme mikrofon u ruke, otpjeva pjesmicu pred brojnom publikom i pokaže hrabrost, samopouzdanje i talent, izrazila je svoje zadovoljstvo ravnateljica vrtića Silvana Pavletić.

Festival je prije trinaest godina pokrenuo Alan Poropat, voditelj buzetske Udruge Mali veliki mikrofon koja je i organizator glazbene manifestacije. Suorganizatori su Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" i Dječji vrtić Grdelin, a pokrovitelj je Grad Buzet.

Kao gošće malog festivala nastupile su pjevačice Udruge Mali veliki mikrofon Cristina Lubiana iz Vižinade i Dinela Kazalac iz Karojbe, dok su program vodile odgajateljice vrtića Dalida Marušić i Margerita Blažević te Alan Poropat.

- Malim pjevačima Mali, mali mikrofon odskočna je daska u svijet glazbe. Kada sjednu u školske klupe, otvara im se i mogućnost nastupa na županijskom dječjem festivalu na kojem se natječu pjevači osnovnoškolskog uzrasta, istaknuo je Poropat. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter