Mali Medulinci ljeto provode uživajući u kupanju i nogometu


Načelnik Općine Medulin Goran Buić posjetio je mališane iz Dječjeg vrtića Medulin koji borave u ljetnom kampu na sportskom terenu Nogometnog kluba Medulin, a djecu je iznenadio sladoledom. Pripremajući se za nogometni trening, polaznici vrtića demonstrirali su naučene vještine, a njihov trener Josip Babić, inače i trener seniora NK Medulin, istaknuo je kako su veliki interes za nogomet pokazale upravo djevojčice, rekavši kako bi uskoro u Medulinu mogli imati i žensku nogometnu ekipu.

Uz školu nogometa, djeca u sklopu kampa pohađaju i školu plivanja u sklopu plivačkog kluba Val. Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Severke Verbanac, sve više roditelja upisuje djecu u kamp koji trenutno ima tridesetak polaznika. -Pokazalo se da je kamp kvalitetno organiziran te da su objekti u odličnom stanju, pa će dogodine zasigurno biti još više djece, istaknula je ravnateljica.

Naime, ljetni kamp je pokrenut u suradnji sa Sportskom zajednicom Općine Medulin, nogometnim klubom Medulin i medulinskim plivačkim klubom Val. Pored redovitog rada s odgojiteljima, djeca imaju priliku tri puta tjedno ići u školu plivanja, dok dva puta tjedno mogu pohađati "Nogometnu početnicu".

Uz trenere plivanja i nogometa, s djecom svakodnevno rade i četiri odgajateljice koje na dnevnoj bazi planiraju razne igre i aktivnosti. Cilj ljetnog kampa je da se predškolskoj djeci u dobi od četiri do sedam godina ponudi organizirani boravak na moru u uvjetima primjerenim za ovo doba godine te da se kroz ovakvu organizaciju rada zadovolji njihova potreba za igrom, kretanjem i jačanjem socijalnih vještina.

Boravak djece u kampu roditelji sufinanciraju s 200 kuna tjedno, dok je djeci koja tijekom godine koriste 10 - satni program obogaćen engleskim jezikom, prvi tjedan u kampu besplatan. Dječji vrtić Medulin ovakav oblik rada planira ponuditi i narednih godina, a ovisno o stečenom iskustvu, program će se ponuditi i djeci iz šire sredine. U svakom slučaju, svaka pohvala za ovakav organizirani ljetni rad medulinskog vrtića koji je djeci omogućio da umjesto u "četiri zida" ljetne mjesece provode u prirodi, uživajući pritom u morskim radostima i igri na otvorenom. Bilo bi dobro kada bi i drugi vrtići slijedili njihov primjer. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter