Mali maškarani mimohodi: Vatromet boja na ulicama


Šetalištem pazinske gimnazije u smjeru Trga slobode jutros je krenula maškarana povorka Dječjeg vrtića "Olga Ban" gdje je održano tradicionalno pokladno slavlje.

Oko 270 maštovito zakrabuljenih mališana iz 11 pazinskih predškolskih skupina predvođenih veselim odgajateljicama stiglo je na glavni gradski trg gdje su ih dočekali roditelji, bake i djedovi te ostali zainteresirani građani. Maškarane skupine zvale su se: Ptičice, Petar Pan i Zvončice, Tri mačke, Prometni znakovi, Jelkice, Kućice, Gusjenice, Cvjetići, Prinčevi i princeze, Snjegovići te Kokoši i pijetlovi.

Tu su se uz maštovite animatore iz gradskog Društva Naša djeca te popularnu hitove s razglasa rasplesali i veselili da bi ih uru vremena kasnije, oko 11 sati, na istom mjestu zamijenili niži razredi pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora.

Bili su to Mornari, Gusari, Navijači, Punkeri, Klaunovi, Kauboji, Indijanci, Spidermani, Košarkaši i Vile, oko 280 mališana, koji su živahnošću i odličnom koreografijom razveselili sugrađane.

Svi su oni na placu zaplesali kolo, a posebnu je "buru" među klincima i klincezama izazvala megapopularna pjesma južnokorejskog pop pjevača PSY-ja "Gangnam Style" čije su zabavne plesne pokrete čini se svi naučili uključujući učiteljice.

Dječji je maskenbal za osnovce u organizaciji gradskog DND-a održan još u srijedu navečer u holu Spomen domu. Između dvjestotinjak krabulja biralo se one najbolje, koji su nagrađeni, dok su svi ostali pridošli dobili krofne i pašaretu.

Osim prigodnih igara velik su interes, naročito među starijom djecom, pobudile karaoke, a i tu su najbolji dobili zaslužene nagrade.

Djevojčicama su najomiljeniji kostimi princeza, a dječacima Batmana i Spidermana, pokazao je to mali maškarani mimohod u Buzetu. Male princeze, pčelice, štrumfovi, gusari, slikari, spidermani … iz Dječjeg vrtića "Grdelin" i nižih razreda Osnovne škole Vazmoslava Gržalje u svojim šarenim kostimima danas su već tradicionalno prošli gradskim ulicama te se zadržali na središnjem trgu, a ove su im se godine prvi put pridružili i članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, Kluba Buzet.

Za četiristotinjak malih maškara Turistička zajednica i hotel Fontana pripremili su fritule i topli čaj. (Napisali i snimili A. DAGOSTIN i G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter