Mali maraton kroz Pulu za sve hrvatske branitelje

Ivan Jagustin (M. ANGELINI)
Ivan Jagustin (M. ANGELINI)

Vodnjanski maratonac, dragovoljac i invalid Domovinskog rata, Ivan Jagustin i ovaj će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te branitelja obilježiti mini-maratonom. Ovog puta Jagustin će na obljetnicu Oluje, u srijedu, trčati u Puli, od sjedišta udruge Hvidra na Mornaru do Doma Hrvatskih branitelja, gdje će se održavati svečanost mimohoda. Svoj će doprinos prisjećanju na sve hrvatske branitelje koji su nesebično život ponudili za obranu Domovine Jagustin dati prije još jednog ciklusa kemoterapije. Već se godinama ovaj maratonac bori s opakom zloćudnom bolešću zbog koje mu je amputirana i ruka.

- Ne mogu opisati što me sve zadesilo u mom životu. Bog mi je dao snagu, a pomaže mi i moja upornost i volja za trčanjem. Želim svoj život nositi ponosno sa svojim teškim mukama i boli - ja sam unatoč svemu sretan i nema predaje ma koliko mi bilo teško nositi svoj križ, rekao je Jagustin najavljujući nam svoj novi pothvat.

Jagustin je osim velikih natjecateljskih maratona trčao i prigodne kojima je obilježavao razne državne i crkvene praznike. Primjerice posljednjih je 15-ak godina za obljetnicu Oluje trčao više puta na trasama Pazin-Pula, Rovinj-Pula i Labin-Pula. Otkako se posljednjih godina nosi s teškom bolešću trči manje rute, ali i unatoč boli ne zanemaruje važnije državne praznike i obljetnice događaja iz Domovinskog rata.

- Ne želim se predati, neka moj život, moje bavljenje sportom, bude svima primjer kako se treba nositi s nedaćama, zaključio je Jagustin. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter