Mali maraton Ivana Jagustina

Ivan Jagustin
Ivan Jagustin

Na Dan domovinske zahvalnosti Ivan Jagustin, 50-godišnji dragovoljac Domovinskog rata i ratni vojni invalid iz Vodnjana, istrčao je u nedjelju mali maraton od crkve sv. Blaža u Vodnjanu do sv. Foške u Batvačima.

Usprkos velikoj vrućini i činjenici da se tri godine borio s rakom kosti zbog kojeg mu je amputirana lijeva ruka, Jagustin je i ovaj put pokazao svoju čeličnu volju i stigao u Batvače nešto prije 17 sati, kada je počinjala sveta misa.

- Uspio sam. Nešto malo sam i hodao, ipak je jako vruće, ali imao sam snage preći dionicu koju sam si zadao i uspio sam. Jako sam zadovoljan. Sada ću kod svetog križa zapaliti dvije svijeće i u crkvi se pomoliti za svoje i zdravlje mojih najbližih, rekao je Jagustin.

Nakon mise, ponovo se istim putem trčeći vratio u Vodnjan prešavši tako 17 kilometara. Ovaj mali maraton posvetio je braniteljima, invalidima domovinskog rata i svojoj borbi protiv teške bolesti.

Od 1996. pa sve dok nije obolio prije tri godine, Jagustin je redovno trčao svaki veći maraton u Hrvatskoj kao amater, a sam je svake godine trčanjem različitim rutama koje si je zadao obilježavao svaki veći državni blagdan, posebice one vezane uz Domovinski rat. Kako je rekao, ovaj povratnički maraton biti će ujedno i zadnji ove godine, ali će se pripremati za slijedeću godinu i još jedan izazov koji će si postaviti. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter