Mali kanat u 11. izdanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Minutom šutnje u cast bardu istarske zborske, instrumentalne i zabavne glazbe Nellu Milottiju, u petak je u pazinskom Spomen domu otvoren 11. susret pjevackih zborova djece i mladeži "Mali kanat". U svom jedanaestom izdanju "Mali kanat" okupio je pet djecjih zborova iz Istre i Kvarnera.

Nedugi, ali živahan i raznovrstan program je obuhvacao skladbe pisane za djecje zborove ali i one za odrasle, skladbe u duhu istarskog melosa ali i evergrine te zabavne i narodne pjesme s drugih meridijana. Prvi se predstavio pjevacki zbor "Lastavice" Osnovne škole Šijana iz Pule, kojim je dirigirao Branko Pernic s tri pjesme, a u njihovu je nastupu posebno simpaticno bilo cuti prijelaz s arficke narodne pjesme na istarski balun. Slijedio je zbor Osnovne glazbene škole pri Puckom otvorenom ucilištu u Pazinu kojim je dirigirao Karim Brkovic. Pazinci su obrnuli svoje glazbeno putovanje u odnosu na Puljane: poceli su s Ivanom Mateticem Ronjgovim, a završili s "On the sunny side of the street".

Djecji zbor Tratincice iz privatne osnovne glazbene škole Aleksandre Jug Matic iz Rijeke, kojim je dirigirala Suzana Matušan takoder je uz ostalo, nastupio s Ronjgovim, a kao da se radi o nekom nadmetanju (na "Malom kantu" nema ocjenjivanja i nema nagrada) i Djecji pjevacki zbor Mici Boduli iz Krka, pod ravnanjem Karmele Vajdoher Žilic, pjevao je jednog Ronjgova i još tri druge skladbe. Jedanaesti "Mali kanat" zakljucio je pjevacki zbog porecke Osnovne glazbene škole "Slavko Zlatic", pod ravnanjem Matije Poropata, uz ostalo i pjesmom "Lipi Porec" autorice ?eni Dekleva Radakovic.

Djecje živahno, lijepo, dojmljivo, tako je protekao "Mali kanat" u Pazinu u petak, trajanjem možda cak i prekratak, a terminom neobicno smješten u radno vrijeme radnoga dana. U nekom pogodnijem terminu vjerojatno bi više ljudi moglo cuti kako su na pazinskom "Malom kantu" predstavljeni djecji zborovi sasvim ozbiljni kandidati i za, u malo odraslijoj dobi, nastup na poreckom Kantu, onom "za velike".


Podijeli: Facebook Twiter