Mali i veliki Gajanci zahvalili za dječje igralište


Ni onih par najstarijih Gajanaca ne pamti da ih je ikada posjetila ovakva jaka garnitura političara i gradskih otaca, a sve ih je spojio zajednički cilj - kako gajanskim mališanima i njihovim mladim roditeljima poboljšati život i omogućiti da još hrabrije zakorače u budućnost.

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitaović sa suradnicima, dogradonačelnikom Sergiom Deltonom, pročelnicima Filipom Macanom, Eziom Pinzzanom, Damirom Jankom te upraviteljem i izvođačem radova Guglielmom Moscarodom svečano su otvorili novo dječje igralište u sred sela.

Dobrodošlicu su im poželjeli u ime svih gajanskih mališana, njihovih roditelja i mještana, mlada majka Sanja Zulian i stariji domaćin Martin Macan, zahvalivši se na toliko potrebnom igralištu i mjesto gdje se već mjesec dana igra dvadesetak djece, one najmlađe, a uz još desetak starijih osnovaca, srednjoškolaca i studenta, kao i njihovih roditelja koji jedva da prelaze tridesetu, ovo mjesto na kraju Grada s niti stotinjak žitelja svakako spada u najmlađe selo u državi.

Očito je da podrška neće izostati ni u potrebi asfaltiranje dijela puta kroz selo prema Cukrićima, dodatne rasvjete, pa sve do jednog budućeg natkrivenog prostora za okupljanje i nove aktivnosti. Gajana je očito to zaslužila jer u ovom selu nema ni jedan nezaposlen mještanin, niti nezbrinuto dijete. (Zapisao i snimio M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter