Mali globusi Maze i Svindalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su u srijedu otkazani muški i ženski spust, organizatori završnice Svjetskog skijaškog kupa u Lenzerheideu zbog lošeg vremena danas su otkazali muški i ženski superveleslalom. Male Kristalne globuse u ovim disciplinama osvojili su Slovenka Tina Maze i Norvežanin Aksel Lund Svindal.

U muškoj konkurenciji utrka je započela, no prekinuta je nakon pada Austrijanca Klausa Kroella. Među deset skijaša koji su nastupili bio je i naš Ivica Kostelić koji je završio na petom mjestu. Start ženske utrke je prvotno pomaknut s 11.30 na 15.00 sati, no kako se vrijeme nije popravilo, utrka je otkazana.

Naslov pobjednice u Svjetskom kupu i u super-G već je ranije pripao Slovenki Tini Maze. Kod skijaša naslov pobjednika u superveleslalomu je pripao Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu, ali za osvajanje velikog Kristalnog globusa njemu ostaje sve manje izgleda da pretekne Austrijanca Marcela Hirschera koji ima 149 bodova prednosti u ukupnom poretku.

Sutra je na rasporedu Team Event, u subotu su ženski slalom i muški veleslalom, a u nedjelju muški slalom i ženski veleslalom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter