Mali Buzecani pomažu Alenu Beleticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzetski osnovci su školskom maskenbalu danas dali humanu notu: uz pomoc izvannastavne skupine Vršnjaci pomagaci organizirali su lutriju, a prihod namijenili mladom sumještanu Alenu Beleticu, stradalom u prometnoj nesreci.

U akciji «Daruj svoj dragi predmet i pomogni Alenu» donosili su predmete koji su ušli u fond zgoditaka, u kojem je bilo cak 150 nagrada. "Ucenici nižih razreda za koje je organiziran maskenbal u Sportskoj dvorani donosili su predmete i kupovali srecke, a srecke su kupovali i ucenici viših razreda pa je prikupljeno oko dvije tisuce kuna", kaže školska psihologinja Meri Višic.

Noell Paladin, ucenik treceg razreda, donio je puzzle od 1.500 komada. Njegova vršnjakinja Katrin Mrakovic knjigu, medica i mišica. "Drago mi je ako sam time pomogla Alenu", rekla nam je Katrin.

Alen Beletic, 21-godišnjak iz Buzeta, pocetkom studenog prošle godine zadobio je ozljede opasne po život u prometnoj nesreci nedaleko Rockog Polja. Ozlijedio je mozak te zadobio višestruke prijelome. Od tada je u stanju budne kome, s okolinom komunicira ocima, a hrani se kroz sondu.

Proteklih mjeseci lijecio se na neurokirurškom odjelu KBC-a Rijeka na Sušaku, a danas je prebacen u Krapinske Toplice, gdje ce s njim boraviti i njegova majka Ines.

Obitelj Beletic živi u teškim materijalnim uvjetima, pa su u Mjesnom odboru Sveti Bartol na motovunskom podrucju, gdje je obitelj ranije živjela, kao i u Buzetu gdje danas živi, pokrenuli humanitarnu akciju. "Puno znaci podrška okoline u ovako teškim trenucima", rekla je Alenova teta Snježana Beletic.


Podijeli: Facebook Twiter