Mali, ali modno mocni prsluk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prsluk - taj mali komad odjece može biti modno vrlo mocan. Taj pravi muški odjevni predmet se odavno preselio u ženski ormar. Mic po mic žene su posudivale pa napokon i prisvojile kravate, bijelu košulju i sakoe.

Da biste bile moderne i u ova teška vremena može vam pomoci pokoji prsluk. U ovo vrijeme kada studeni uopce nema prsluk cemo vrlo rado koristiti. Na tanju majicu ili košulju prsluk ce nam dati onaj dodatni modni "touch", a ako bude potrebno malo ce nas i zagrijati.



Prsluk može biti i sastavni dio odijela. Možemo ga nositi na onaj najklasicniji moguci nacin s bijelom košuljom pa cak i s onim ravnim muškim cipelama. Za ženski odmak navucimo štikle te romanticnu bluzicu s volanima ili ukrašenu velikom mašnom. Prsluk ne mora biti baš kao onaj muški. Neka prati obline, ali neka se naprimjer vezuje oko vrata i neka stražnji dio dode tek do sredine leda ili neka se njegov stražnji dio svede samo na nešto širu traku.

Kašmir i šljokice

Osim od raznih vunenih mješavina prsluk može biti i od sjajnog satena ili od poliestera koji je sav optocen šljokicama ili od zlatnog i srebrnog lureks konca. Takvi izgledom bogati prsluci (ali cjenovno skromni) bit ce vaš saveznik za predstojece blagdane koji nas cekaju krajem godine. Jedan takav komad sasvim je dovoljan da uz uobicajene krpice poput crnih hlaca ili suknje pa i traperica (neka budu tamnije pa i ispeglane na crtu, a ne pune rupa) zablistate.



Prsluk od pletiva bit ce izvrstan za svakodnevni modni izricaj. Vrlo ga je lako uklopiti u svaku odjevnu kombinaciju. Dobro ce vam doci i na radnom mjestu. Klasican, ali ujedno i moderan bit ce spoj tamnih hlaca (od štofa do samta) s bijelom košuljom na tanke prugice (ako volite boje onda obucite takvu, ali vrištece neon boje ostavite za slobodno vrijeme) i kratkog prsluka od pletiva s velikom dugmadi. Ako je takav prsluk u nekoj od nijansi najmodernije boje za jesensko - zimsku sezonu one sive onda je to pravi pogodak. Siva se (baš kao i drap) jako lako spaja s drugim bojama.

Prsluk može biti i od onih najfinijih niti poput kašmira (takva je odjeca lagana i lijepo grije), alpake ili mohera. Zanimljiva je i kombinacija pletiva i tkanine. Može se navlaciti preko glave i biti od onog najjednostavnijeg boda pletiva ili imati bogate pletenice, rombove i druge komplicirane uzorke. Može biti sasvim kratak tako da iz njega nonšalantno proviruju košulja ili majica. Može biti dugacak (cak i do sredine bedara) pa i imati male rukavice ili naglašena ramena u stilu 80-ih (da ne kažem krila) te stegnut nekim otkacenim kožnim remenom ili tek lagano povezan trakom od pletiva koju vežite u mašnu.



Prsluk od kože s resicama

Prsluk voli spoj sa svim drugim komadima odjece. Haljine ce pravi prsluk dodatno (modno) obogatiti. Može im dati casual ili elegantni štih. Prsluk škotskog uzorka može (modno) "podici" bilo koje hlace neovisno o kroju i materijalu. One modno hrabrije neka nose hlace uskih nogavica i prsluk istog uzorka. Tamnosmedi ili crni kožni prsluk bit ce pravi (modni) melem za suknje, hlace i haljine. Za pomalo indijanski look neka vaš prsluk od antilop kože krase i duže rese (ima i zanimljivih torbi s resama). Dobar je štos i prsluk koji je samo nacrtan na pamucnoj majici.



Prsluk može biti i zamjena za jaknu. Topli proštepani prsluci punjeni perjem ili poliesterom mogu slobodno preuzeti ulogu jakne dok još nije jako zima. Ima ih od sjajnih materijala i jakih boja poput ljubicaste, zelene, crvene, plave i narancaste, ali i onih smirenih kao što su crna i bijela. Mogu imati i kapuljacu. Takvi ce prsluci najbolje pristajati za vrlo sportski nacin oblacenja poput trenerke, traperica ili samterica. No, to ne znaci da na suknju treba sasvim zaboraviti posebno ako se od glave do pete odjenete u istu boju.


Podijeli: Facebook Twiter