Malezija ukida avionski kod MH17

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Malezijski premijer Nadžib Razak zatražio je u nedjelju da se tijela Malezijaca stradalih u zrakoplovu srušenom u Ukrajini vrate kući prije kraja muslimanskoga svetog mjeseca ramazana. Ramazan traje otprilike do 28. srpnja, piše dpa.

"Želimo da se žrtve vrate prije Hari Raye (završetka ramazanske svetkovine)", prenio je malezijski portal Malaysiakini premijerove riječi izrečene u glavnome gradu Kuala Lumpuru.

"Malezijske će vlasti vratiti one koji su identificirani, kako bi mogli počivati na malezijskome tlu", dodao je. "Ne smijemo dopustiti situaciju u kojoj netko može preuzeti mrtve i odvesti ih na nepoznato mjesto", dodao je.

Malaysian Airilnes u nedjelju je objavio da "iz poštovanja prema našoj posadi i putnicima" ukida kod MH17, pod kojim se vodio svakodnevni let na relaciji Amsterdam - Kuala Lumpur, pa tako i onaj u četvrtak, kad je srušen Boeing 777. Od 25. srpnja taj će let imati kod MH19.

Isti je prijevoznik tako postupio i prije četiri mjeseca kad je nestao avion koji je letio iz Kuala Lumpura u Peking. Avion na letu MH370 i MH371 još nije pronađen, nepoznata je sudbina 239 putnika i članova posade, iako se vjeruje da su svi poginuli u Indijskome oceanu, a avioprijevoznik je odlučio da se više neće koristiti ni tim kodom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter