Malezija: U potonuću broda dvoje mrtvih, 37 nestalih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje dvije osobe su se utopile, a 37 ih se smatra nestalima u potonuću broda u noći s utorka na srijedu kojim su se ilegalni imigranti iz Indonezije nastojali domoći malezijske obale, objavile su lokalne vlasti.

U incidentu koji se dogodio u blizini luke Klang spašeno je 58 ljudi, no 37 se i dalje smatra nestalima, kazao je Mohamad Hambali Jakup, šef policije u luci Klang.

Po njegovim riječima, brod se prevrnuo na mjestu koje nije toliko udaljeno od obale pa se ne isključuje mogućnost da su se neki ilegalni putnici uspjeli domoći kopna.

Brod je prevozio 97 ilegalnih imigranata iz Indonezije među kojima su bile i žene i djeca, a po riječima dužnosnika malezijske agencije za sigurnost na moru, plovilo nije bilo opremljeno za putovanje morem. U operaciji potrage sudjeluje pet brodova i helikopter.

Malezija, čije relativno prosperitetno gospodarstvo je treće po snazi u jugoistočnoj Aziji, privlači ilegalne radnike iz susjednih siromašnijih zemalja poput Indonezije, Bangladeša i Mianmara. Procjenjuje se da u Maleziji radi najmanje dva milijuna ilegalnih imigranata, većinom iz Indonezije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter