Malenoj Heleni Vasiljković život u opasnosti

Helena Vasiljković (V. KARUZA)
Helena Vasiljković (V. KARUZA)

Svi ljudi dobra srca mogu pomoći dvogodišnjoj Puljanki Heleni Vasiljković dolaskom na auto-spektakl Crazy Cars u nedjelju u 16 sati na parkiralištu na Viškovu, u Rijeci. Helena ima velike zdravstvene probleme, rođena je prerano, u sedmom mjesecu trudnoće, i od tada se bori s hidrocefalusom i drugim bolestima zbog kojih je imala već 15 operacija na glavi i trbuhu.

Njen otac Aleksandar Vasiljković veli da je malenoj život praktički cijelo vrijeme u opasnosti, a zadnju reanimaciju imala je prije mjesec dana, u Dječjoj bolnici na Kantridi.

- U ovakvoj situaciji hvatamo se za slamku. Čuli smo za ABR metodu namijenjenu djeci s teškoćama u razvoju, s ciljem razvijanja motorike, koja će nas koštati 13 tisuća kuna. Tu metodu obavljaju liječnici iz Srbije koji će doći idući tjedan, tako da nam je hitno potrebna pomoć, rekao je Aleksandar i zahvalio se članovima Crazy Cars spektakla na pomoći.

Inače, spektakl Crazy Cars prošlog je vikenda gostovao u Rijeci, a na inicijativu Riječanina Slaviše Ljubojevića, prijatelja obitelji Vasiljković, kaskaderi su odlučili ostati još tjedan dana i organizirati u nedjelju još jedan nastup humanitarnoga karaktera. Kako kaže Danny Bosh, voditelj Crazy Cars spektakla i jedan od najboljih kaskadera u grupi, program će biti jednako opsežan kao i prošlog vikenda.

- Idući nastup nam je u Sesvetama za dva tjedna pa smo odlučili ostati i napraviti još jedan show te probati pomoći djevojčici, rekao je Bosh. Ako joj zdravstveno stanje bude dopuštalo, na predstavu će doći i mala Helena s mamom Sandrom i tatom Aleksandrom.

Heleni se može pomoći i uplatama na žiro račun njezinog oca, broj 2340009 - 3102757972. Cijena ulaznica za humanitarni spektakl iznosi 60 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu, a nakon što organizatori pokriju svoje troškove, sva ostala dobit ići će Heleni. (I. BALEN)


Podijeli: Facebook Twiter