Male maškare zašarenile dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vatromet boja i veselja ispunio je središte Umaga nakon što su male maškare, njih oko dvije stotine u 24 grupe, došle u grad. Bili su to polaznici svih vrtica, maticnog te podrucnih iz Umaga i okolnih naselja, koje su docekali brojni sugradani te roditelji, nonice i nonici, prijatelji i znatiželjnici.

U pratnji odgajatelja povorka (manja nego inace zbog velikog broja bolesne djece) je krenula iz centralnog vrtica, prošla Trgovackom ulicom do Trga Marije i Line pa rivom krenula do Nove obale gdje su ih docekali glazba i kolaci. Maske su nastajale u vrtickim radionicama u kojima su sudjelovali roditelji, a rezultat njihovog rada bio je zaista efektan. Mašta može svašta, kaže se.



I zaista - gradom su prodefilirale bundeve, majstori, dinosauri, slikari, gusjenice, veliki zmaj, domina, televizori, kaktusi, morsko cvijece, žute, bijele i crvene olovke, tube zelene piture, Štrumpfovi, Kiki bomboni, vaterpolo reprezentacija, šumski vilenjaci, nindže i njihove japanske princeze, pingvini, satovi...

Veselu povorku prevodile su umaške mažoretkinje, dok su program na Novoj obali vodili karnevalski meštar i privremeni gradonacelnik Umaga (s mandatom do srijede kada se pali pust i službeno zatvara karneval) Giulio Codiglia i njegovi pomocnici.

U Porecu je dvjestotinjak djece i odraslih ispunilo je Trg slobode za 15. maškarano veselje - Veliki mali karneval. Maškarane grupe, njih pet, ponosno su na pozornici pokazali svoje maske, a za zabavu i animaciju pobrinuli su se uvijek veseli USB-ovci Ema, Gogo, Vale, Dacho i Ivana.



DND-ovci su ove godine za temu zajednicke maske odabrali ujedinjene boje tolerancije, pa su se tako u raznim bojama pokazale male štrige, vragovi, balerine i drugi likovi. Mališani iz djecjeg vrtica Cipelici predstavili su se pod maskama rasplesanih pingvina, dok su njihovi kolege iz DV Smješak za nastup odabrali razne maske, od buba do klaunova i vila. Ucenici IIb razreda osnove škole Porec nastupili su kao roj veselih pcela, a na pozornici su svoje sablje isukali i mali gusari iz podrucnog odjela škole u Velom Maju.

Osim maškaranih grupa, na trgu su se pojavile i druge maškarice - pojedinacno, u grupicama i uglavnom u pratnji roditelja. Ali nije sve ostalo samo na predstavljanju, organizirana je i maškarana rolada, natjecanje na rolama i romobilima, te potraga za kljucevima grada u kojoj su se najuspješnijim pokazali mali pingvini.


Podijeli: Facebook Twiter