Malaga od UEFA-e traži istragu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik španjolskog prvoligaša Malage Abdullah bin Nasser Al-Thani zatražio je od UEFA-e provođenje istrage nakon poraza u Ligi prvaka (3:2) od Borussije Dortmund u utorak navečer.

Naime, Borussia je zabila dva gola u razmaku od 70 sekundi u sudačkoj nadoknadi, što joj je omogućilo plasman u polufinale Lige prvaka. Po Malagi, zadnja dva gola njemačkog kluba, koje su u 91. minuti zabili Marco Reus i u 93. Felipe Santana, postignuta su iz zaleđa.

"To nije nogomet, nego rasizam", napisao je predsjednik Malage na svom Twitteru. "Nadam se da će UEFA otvoriti istragu", nastavio je i dodao da su njegovi igrači "bili junaci na terenu". "Žao mi je što ispadamo zbog nepravde i rasizma."

Nakon utakmice trener španjolskog kluba Manuel Pellegrini kritizirao je škotskog suca Craiga Thomsona, ali i drugi pogodak Malage postignut je iz zaleđa.

"Kao da nije bilo suca na terenu na kraju, bilo je šest ili sedam spornih situacija na našem dijelu terena koje su ostale bez sankcija", bio je bijesan Pellegrini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter