Mala škola u (pre)malom prostoru?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U redakciju su nam se javili roditelji čija djeca pohađaju malu školu u vrtiću "Vjeverica" na Monte Zaru u Puli. Ogorčeni su jer, kako tvrde, "djeca borave u svega 15 kvadrata, njih 60 u tri smjene, a uvjeti za pohađanje nastave su užasni - stol na sredini i jedan sanitarni čvor".

O navedenim problemima razgovarali smo s Marizom Kovačević, ravnateljicom Dječjih vrtića Pula.

- Ove se godine za program Male škole u dječjem vrtiću "Vjeverica" prijavilo 60-ak djece koje su sukladno Državnom pedagoškom standardu raspoređena u grupe po 20 polaznika, a među grupama postoji razmak od 30 minuta da bi se prostor prozračio i očistio sanitarni čvor. Djeca koja pohađaju ovaj program borave u tom vrtiću dva i pol sata. Upravo je na zahtjev samih roditelja, a zbog velikog interesa, oformljena dodatna treća grupa polaznika, pojašnjava ravnateljica Dječjih vrtića. Kako navodi, vrtić "Vjeverica" raspolaže s 53 kvadratna metra i sastoji se od jedne veće sobe, kuhinje, predsoblja i sanitarnog čvora.

- U njemu se tijekom svih ovih godina organizirao šestosatni program u kojem je boravilo 19-ero djece i nije bilo nikakvih problema, zaključuje Kovačević. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter