Mala sirova kulinarska Biblija

Mihaela Devescovi
Mihaela Devescovi

Za početak, kao svojevrsni aperitiv dobrodošlice zeleni smoothie, glavno jelo špageti od tikvica s mediteranskim umakom i za desert torta od čokolade. Slasno i sirovo, kako i priliči promociji prve velike izdašne kuharice Mihaele Devescovi jednostavnog naslova "Sirova hrana".

Fažana prije Zagreba

Ova poznata zagrebačka kuharica i promotorica sirove hrane te vlasnica i urednica web stranice sirovahrana.hr, svoje petogodišnje kulinarsko iskustvo objedinila je u svojoj prvoj knjizi "Sirova hrane" koju je, budući da je fažanska nevista, prošle subote u sklopu radionice promovirala u Fažani, i to čak prije velike današnje zagrebačke promocije u Profilovom megastoreu u središtu Zagreba.

U izdanju Mozaik knjige, na čak 240 sjajnih stranica Mihaela nas stručno i maštovito uvodi u svijet sirove hrane koja svakim danom ima sve više pristaša. Vrhunskim ilustracijama Nikole Matića, maštovita i jednostavna kuharica detaljno i jednostavno opisuje svijet veganske i sirove hrane i predstavlja niz recepata prilagođenih našem podneblju kao i izboru namirnica tog novog zdravog i još uvijek nedovoljni istraženog pravca kulinarstva.

Od tehnologije do namirnica

Od tehničkih uputa o aparatima za korištenje, do uputa o namirnicima - kakvu sol ili sladilo koristiti?; koja je najbolja riža za koje jelo?; kako izraditi sirovo brašno? Volite mlijeko  za doručak, samo odaberite recepte iz poglavlja koji otvara kuharicu - bademovo, orahovo, sezamovo, konopljino, pa čak i čokoladno. Nastavlja se poglavljem o zelenim kašastim sokovima, popularnim smoothieima, poglavljem o krekerima i kruhu, umacima, salatama, glavnim jelima, desertima. I na kraju grickalice - čips od kelja ili batata. I što je najbolje, sve je brzo zdravo, bez kuhanja, glutena  i tonu lonaca.  Bez obzira kako se hranite, ova vam knjiga može biti inspiracija za raznoliku i zdravu prehranu, rekla je na kraju knjige Jadranka Boban Pejić, pionirka prirodne prehrane u Hrvatskoj. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter