Mala ribarska akademija je "Simply the Best"


Mala ribarska akademija Sardela, projekt turističke zajednice Fažana, koji će dogodine proslaviti svojih 15 godina odvijanja, donijela je u Fažanu još jednu nagradu. Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su TZ-u Fažana nagradu "Simply the Best" za inovativnost projekta i kreativnu seriju edukacija, zabavnih i gastronomskih sadržaja inspiriranih lokalnim običajima i životom koji čuvaju tradicijske vrijednosti kraja i potiču njegov održivi razvoj. Nagrada je direktorici TZ-a Meliti Peroković uručena u Splitu 16. studenog.

- Turistička je zajednica 2004. godine na bazi bogate ribarske tradicije pokrenula Malu ribarsku akademiju Sardela u suradnji s lokalnim ribarima, ugostiteljima i, velikim dijelom kroz edukativne sadržaje, s vrtićima i Osnovnom školom Fažana. Projekt obuhvaća edukativne i gastronomske programe te urbano uređenje, a godišnje se kroz manifestacije i kreativne radionice održava od travnja do listopada, rekla je direktorica TZ-a Melita Peroković.

Podsjetimo da je kroz akademiju, između ostalog, realiziran i nagrađivani Park sardela, koji se odnosi na tematske skulpture diljem Fažane, zatim manifestacije "Ča ribari znaju", "Rapsodija u plavom" i "More na stolu", a najglasovitiji dio ovog projekta je Škola soljenja sardela za koju ni nakon 15-ak godina održavanja ne jenjava interes polaznika. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter